>

Csernobil Öröksége: a Zóna - 2011


| Dokumentum |

1986. április 26 bevonult a világtörténelembe, mint az emberiség legnagyobb atomkatasztrófájának a napja. A Csernobili Atomerőmű robbanása után levegőbe szállt radioaktív felhő ellepte Európát, és egész országokat szennyezett el. Azóta 25 év telt el. A felrobbant 4-es blokk köré húzott 30 km-es zóna ma is egyfajta védőgátként zárja el a sugárszennyezett területeket. Bendarzsevszkij Anton és Maczelka Márk filmje bemutatja az atomerőmű körüli Zónát, a Zónában dolgozó embereket és a kihalt Pripjaty várost helyettesítő új települést, Szlavuticsot napjainkban. Kik és miért áldozták az életüket a reaktorban az elmúlt években, és hogyan folytatódott az atomerőmű működtetése és az ott dolgozók élete a katasztrófa után. Milyen állapotban van a balesetet szenvedett reaktor védőburok-ja, a "szarkofág" és mit rejt a szarkofág belseje. 


(TV felvétel/Szinkronos)

  • Ha hibás linket találsz, kérlek jelezd nekünk a jobboldalt található piros gombra kattintva, hogy minél előbb kijavíthassuk. 
  • Új linked van? Küld be és segítsd a munkánkat. 
   
Share this article :

Megjegyzés küldése

EZT LESD MEG!
Widget by: Sorozataim Online

Mielőtt továbblépsz, kérlek like-old az oldalunkat és értesülhetsz a frissítéseinkről. Köszi!

Powered By | Sorozataim Online

 



Online filmek és online sorozatok naponta frissülő gyüjteménye! Nézz Magyar szinkronos és külföldi feliratos filmeket, sorozatokat ingyen. Légy tagja Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő filmes portáljának és válogass a folyamatosan bővülő adatbázisunkból! - Sorozataim Online

Copyright © 2013 - Sorozataim Online